The Voice | Magic FM | Magic TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Страната Ла Ла" със седем "Златни глобуса"
Image
"Страната Ла Ла" със седем "Златни глобуса" 2017-01-09 09:14:00 Мюзикълът постави рекорд за спечелени най-много от престижните статуетки за една церемония
"Лунна светлина" получи "Златен глобус" за най-добра филмова драма на церемонията по връчването на 74-ите филмови и телевизионни награди в Бевърли хилс, Калифорния. Американският филм на режисьора Barry Jenkins разказва за съзряването на афроамериканско момче от Флорида. "Лунна светлина" имаше общо шест номинации, но взе само един "Златен глобус".

Aмериканския мюзикъл "Страната Ла Ла" постави нов рекорд по спечелени статуетки “Златен глобус” за една церемониална вечер - филмът получи седем от седемте награди, за които беше номиниран - за комедия или мюзикъл, за режисьор и за сценарий за Damien Chazelle, за актьор и актриса във филмова комедия или мюзикъл (Ryan Gosling и Emma Stone), за оригинална музика и за оригинална песен ("City of Stars").

"Златен глобус" за най-добър актьор във филмова драма получи Casey Affleck за "Манчестър край морето".

С наградата за най-добра актриса във филмова драма беше удостоена французойката Изабел Юпер за филма "Тя". Това затвърди успеха на френската лента на холандския режисьор Paul Verhoeven, която получи "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля във филм отиде при британеца Aaron Taylor-Johnson за "Хищници в мрака".

Със "Златен глобус" за най-добра актриса в поддържаща роля бе удостоена американката Viola Davis за "Огради". 

Наградата за най-добър анимационен филм остана за американския "Зоотрополис". 

Meryl Streep получи своя почетен "Златен глобус", наградата "Сесил Б. де Мил", за чийто носител бе обявена предварително. Иначе тя беше номинирана за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл за превъплъщението си във филма "Флорънс". Това беше впечатляваща 30-а номинация за Streep, която е абсолютен рекордьор в това отношение. 

В телевизионните категории наградата за най-добра комедия беше присъдена на сериала "Атланта". "Златен глобус" за най-добра драма получи "Корона", a Claire Foy взе наградата за актриса в телевизионна драма. Tom Hiddleston спечели в категорията за актьор в минисериал или телевизионен филм за ролята си в “Нощният мениджър”. Hugh Laurie и Olivia Colman заслужиха призовете за поддържащи актьор и актриса за участието им в същата поредица.

Престижните отличия “Златен глобус” се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Церемонията открива сезона на кинонаградите. Отличията "Златен глобус" са смятани за сериозен индикатор за най-престижните награди в света на "седмото изкуство", "Оскар", които ще бъдат връчени следващия месец.
Коментари